Arkisto

Leena Periaho

2020 Platinahuippu,

Hyvä Leena,

Olet työskennellyt mainostoimistoissa viidellä vuosikymmenellä. Tulit alalle 80-luvun lopulla, ja 90-luvulla sinut valittiin Vuoden Huipuissa Vuoden junioriksi. Toimit pitkään SEKissä AD:nä ja sen jälkeen olet ollut sekä perustamassa uusia toimistoja että elvyttämässä vanhoja. Tämän samaisen kilpailun ylituomarina olit vuonna 2010.

Olet tehnyt markkinointia, mainontaa ja graafista suunnittelua mm. Valiolle, Finnairille, Fazerille ja Pauligille sekä nykyisille asiakkaillesi Tampereen korkeakouluyhteisölle, Marlille ja Kirkkopalveluille. Sinut on palkittu kymmenillä palkinnoilla kaikissa Suomen merkittävimmissä mainoskilpailuissa, ja olet voittanut kultaa myös lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa. Olet toiminut myös kaksi kertaa tuomarina Cannes Lions -festivaaleilla.

Ja tänään sinut palkitaan Platinahuipulla elämän työstäsi.

Jos sinua pitäisi kuvata yhdellä sanalla, sanoisin että se on karisma. Karisma puolestaan määritellään Cambridge Dictionaryssa näin: ”a special power that some have naturally that makes them able to influence other people and attract their attention and admiration”. Juuri sellainen sinä olet, mutta ei ketään voi tietenkään yhdellä sanalla kuvailla. 

Lahjakkuutesi on ilmeistä, ja muiden huippujen tavoin olet tinkimätön perfektionisti. Taikavoimasi on kokonaisvaltainen brändääminen ja kyky luoda maailmoja, joissa kaikki haluavat viettää aikaa. Teet asiakkaastasi sankarin.

Muistan ensimmäisen kerran, kun tapasin sinut 2000-luvun vaihteessa. Olin kuullut juttuja ja tutustunut persoonaasi lähinnä Glorian sivuilla, joten mielikuvat olivat, sanoinsinko, glamöröösit. Meillä oli aikamoinen supernaisten tiimi, jolle kaikki oli mahdollista. Teimme ihmeitä ja vuolimme kultaa. Kaikkeen työhön liittyvän lisäksi olit minulle esimerkki siitä, kuinka miehisellä alalla nainenkin voi pärjätä. Rovaniemeläisellä suoraviivaisuudellasi raivasit tietä kaikille alan naisille.

Leena, sinä et ole koskaan jäänyt tuleen makaamaan etkä ole valinnut helpoimpia teitä. Menet aina rohkeasti eteenpäin kohti uutta ja epävarmaakin. Sinulle on tärkeää, että olet mukana sellaisessa, missä oma arvomaailmasi ja kunnianhimosi taso jaetaan. Se on kunnioitettavaa.  Ja vaikka tänään saat huomionosoituksen elämän työstäsi, olen aivan varma, että saamme kuulla sinusta vielä paljon.

Onnea Leena meidän kaikkien puolesta 

Milla Monola,
työystävä ja ystävä

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: