Arkisto

Roope Sandberg

2022 Vuoden Junior,

VUODEN POSITIIVISIN ULVILALAINEN.


Jos kysyy kadunmieheltä, millaisen hän luulee mainosalan Vuoden juniorin olevan, vastaus lienee selvä: Vallilassa asuva, pienistä ravintola-annoksista ja vinyyleistä innostuva post-hipsteri, jolle kaikki, mikä ei ole parodiaa, on ironiaa.


Kadunmies osuu tänä vuonna kuitenkin harhaan. Tämän vuoden junior suhtautuu trendiruokaan epäluuloisesti, mutta mainosalan eteenpäin viemiseen pelottomasti.


Roope Sandberg (s. 1993) on saavuttanut asemansa tekemällä määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä lahjakkuutensa jalostamiseksi. Siis – (1) määrätietoista ja (2) pitkäjänteistä (3) työtä (4) lahjakkuutensa jalostamiseksi. Siinä neljän kohdan yksinkertainen menestysresepti varmaankin meille kaikille.


Sandberg hyppäsi työmaailmaan heti kun löi pulpetin kiinni. Hän opetteli järjestelmällisesti ammattinsa salat pitkän kaavan kautta. Hän osasi graafisen suunnittelun perusasiat jo reiluna kaksikymppisenä.


Oli aika alkaa kehittää itseään suunnittelijana ja ideoijana. Art director alkoi syntyä.


Roope Sandberg on niitä, joille tietokone ei ole vain työn tai ilmaisun väline vaan osa elämänpiiriä. Hän on nörtti, josta kasvoi mainosnörtti, joka rökittäisi suurimman osan meistä paitsi alan kaanonin tuntemisessa myös CS:ssä. Tämä näkemys ja ymmärrys näkyy myös hänen töissään.


Tämän vuoden junior on siis – voiko sanoa – sikäli epätyypillinen markkinoinnin tekijä, että vaikka hän toimii ja menestyy taideteollisella alalla, Sandbergin metodit ovat varsin järjestelmällisiä. Niistä on perinteinen boheemius kaukana.


Niillä metodeilla on jo toistaiseksi saatu kultaa Crestasta, Huipuista, Voitosta ja Kaiusta ja muuta menestystä Effiestä sekä Cannesista. Ja ikä alkaa edelleen kakkosella.


Edellä olevasta saattaa syntyä kuva, että Vuoden junior olisi hyvinkin totinen tallaaja. Se on puoliksi totta. Hän tarttuu jokaiseen tehtäväänsä tiukkailmeisesti ja vakavasti. Mutta nauru irtoaa räväkästi ja ulottuu silmiin asti. Rento ulvilalainen kaikilla maustella.


Hänelle on helppo ennustaa kirkasta tulevaisuutta.


Maria Hakala, kollega ja ystävä & Erkko Mannila, kollega ja ystävä

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: