Arkisto

The Seasons of Savoy

2023 Hopeahuippu, Kuva

Ravintola Savoyn keittiö on ollut Suomen huippua aina 30-luvulta asti. Savoyn keittiö elää vuodenaikojen ja lähiruuan tuottajien raaka-aineiden mukaan. Samalla Savoyn ravintolamiljöö on Suomessa ainutlaatuinen – Aino ja Alvar Aallon sekä Maire Gullichsenin kädenjälkeä ja luomaa tunnelmaa on vaalittu ja ylläpidetty tähän päivään asti. Savoyn tunnelmaa, menua ja tuottajia seurattiin vuoden ajan. Ravintolan menut dokumentoitiin vuodenkierron mukaan. Samoin Savoyn luottotuottajia ympäri Suomen käytiin kuvaamassa ja haastattelemassa. Näin Savoyn ruokafilosofia ja tunnelmat dokumentoitiin teokseksi, joka kunnioittaa sen historiaa ja istuu tämän päivän Savoyyn ja Chef Patronin Helena Puolakan ruokafilosofiaan. Ravintola Savoyn keittiömestarin ruokafilosofian kautta koottu tunnelmakuvaus vuodest

As one of Finland's classic establishments, Savoy restaurant's images needed to capture its charisma, beauty, and exceptional quality. The atmosphere, menu, and producers of Savoy were observed for a year. The restaurant's menus were documented according to the seasons, and the trusted producers of Savoy from all around Finland were photographed and interviewed. This way, Savoy's food philosophy and ambiance were documented into a work that honors its history and aligns with the present-day Savoy and Chef Patron Helena Puolakka's food philosophy. A narrative portrayal of the year in Savoy through the culinary philosophy of the head chef. The book, both in form and style, seamlessly fits into Savoy's heritage environment and its nuances.

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot:

Tilaaja

Savoy

Mainostoimisto

Fotograf Anton Sucksdorff / Päivi Helander

Valokuvat / Photographs

Anton Sucksdorff

Art Director

Päivi Helander / Sara Karlsson

Kuvausassistentti / Photography Assistant

Jari Hämäläinen

Asiakkaan vastuuhenkilö / Client's Representative

Helena Puolakka / Saku Tuominen / Henrik Kovanen

Kuvankäsittelijä / Image Editor

Patricia Karlsson / FLC