Vuoden Huiput

Grafian Vuoden Huiput on Suomen merkittävin luovan suunnittelun kilpailu, joka on suunnittelijoiden itsensä vuonna 1980 perustama. Vuosittain järjestettävä tapahtuma tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen ja suunnittelijoiden ammattitaidon kehittämiseen. Kilpailu järjestetään nyt 44. kerran. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu kilpailu, festivaali, palkintogaala, palkittuja töitä esittelevä näyttely sekä vuosikirja.

Kilpailussa on 14 sarjaa luovan suunnittelun eri osa-alueilta. Mukana on myös alle 29-vuotiaille tarkoitettu, ilmainen Nuoret luovat -sarja. Jokeri-sarjan teeman valitsee vuosittain ylituomari. Tämän vuoden Jokeri-sarjana on Ilo.

Kilpailun järjestävä Grafia on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen yhteisö.

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua

Jokaista sarjaa tuomaroi neljä tai viisi suunnittelualan ammattilaista. Ylituomari johtaa koko 65-henkisen tuomariston työskentelyä. Jokaisessa sarjassa jaetaan Kultahuippu ja Hopeahuippuja parhaille töille.

Vuoden Huiput 2023 -kilpailussa jaetaan Grand Prix -palkinto koko kilpailun parhaalle työlle. Ylituomari valitsee saajan Kultahuippujen joukosta. Kilpailussa menestyneet työt voi ilmoittaa mukaan kisaamaan Art Directors Club of Europessa Euroopan parhaiden töiden kanssa.

Kysyttävää? Olethan yhteydessä

Julia Valanne – tuottaja, Vuoden Huiput & Huiput Creative Festival
050 517 7906
julia.valanne@grafia.fi

Luova kumppani