Arkisto

Antti Tuominen

2013 Vuoden Junior,

SOMERON IHME


Muutama vuosi sitten saapui silloiselle työnantajalleni työhakemus, joka poikkesi täydellisesti muista vastaavista. Postissa saapui kirje, jonka sisällä oli lehti. Lehden sisältö kertoi mm. Batman-elokuvista ja Mustanaamiosta. Lehteä seurasi kirje, jossa lähettäjä kertoi itsestään mm. seuraavaa: “En ole kovinkaan pitkä enkä erityisen komea = Enemmän naisia sinulle”.


Pakkohan tuon jälkeen oli mies haastetteluun ottaa. Sovittuna aikana ovista asteli sisään copywriter Antti Tuominen (s. 1987).


Antti on varsin totinen nuorimies. Ja ennen kaikkea hän on ikäisekseen erittäin kypsä – jotkut vain ovat jo syntyneet vanhempana kuin muut. Antin kotipaikka on Somerolla, ja sinne hän usein viikonloppuisin matkaakin silloin, kun ei vieraile tyttöystävän luona Brightonin kupeessa.


Ehkä tuo pikkukaupungin tausta onkin tuonut miehelle sen rauhallisuuden ja höntyilemättömyyden, millä hän työhönsä suhtautuu. Antti on jo koulusta saakka tiennyt, että hän ei valinnut asiaa; mainonta valitsi hänet.


Antti ei monesta ikätoveristaan poiketen sauhua digistä, vaan se on hänelle vain yksi media muiden joukossa. Tarina ratkaisee, ei tekniikka. Ja jo ensimmäisestä suunnittelupalaverista asti Antilla on ollut loistava ominaisuus: hänellä on sessioon tullessa aina ideoita jo valmiiksi mietittynä. Näin suunnittelu saa lentävän alun, ja jokainen mukanaolija tajuaa, että tämän veijarin mukana kannattaa olla – pääsee luultavasti mukaan siivestämään muutamaan pahviin.


Antti on jo 26-vuotiaana palkittu useista töistään mm. HJK:lle ja Veikkaukselle. Ne eivät tule jäämään viimeisiksi maineteoiksi. Kun – ja jos – Vuoden Huippuja valitaan vielä kymmenenkin vuoden päästä, Antti on kukkulan kuningas. Tai luultavasti jo paljon aiemmin.


Erkko Mannila
Luova johtaja
Intohimotoimisto Cassius

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: