Arkisto

Hanna Parry / Baltic Circle

2020 Vuoden Asiakashuippu,

Vuoden 2020 Asiakashuippu Hanna Parry on edelläkävijä, jolla on kauas kantava luottamus paitsi suunnittelijoihin, myös muodon ja muotoilun kykyyn osallistua prosessiin ja tuottaa uutta tietoa. Baltic Circle -festivaalin visuaaliset identiteetit ovat syntyessään kokeellisia ja jopa marginaalisia, mutta kaikki tietävät, että juuri marginaaleissa kuhisee aina se uusi ja tärkeä, mikä saavuttaa valtavirran ennemmin tai myöhemmin.

Suunnittelijoiden antamia avainsanoja Hanna Parryn kanssa työskentelystä ovat avoimuus, keskustelu ja luottamus. Kuten edeltäjänsäkin, Parry on festivaalin taiteellisena johtajana luottanut myös aloittelevien tai vielä opiskelevien graafikoiden työhön täysin, kannustanut kokeiluun ja syleillyt sekä kummallisia että luonnosmaisia ideoita lämmöllä. Koko Baltic Circlen tiimi kannustaa graafikoita kokeilemaan ja kehittymään, jolloin visuaaliset ilmeet ovat parhaassa tapauksessa suunnittelijoille itselleenkin ilo ja yllätys. Ne eivät vain edusta tai myy festivaalia, vaan ovat mukana luomassa sitä.  

Parryn johtamana Baltic Circle näyttää suuntaa paitsi graafisen suunnittelun virtauksille, myös uusille tarpeellisille työtavoille: se kiinnittää huomiota työn mielekkyyteen ja reiluuteen. Palautetta annetaan ja saadaan, ja kestäviä työtapoja mietitään yhdessä. Sosiaalinen sekä ekologinen kestävyys on kirjattu festivaalin strategiaan ja työskentelytapoihin tavoilla, joista moni muillakin areenoilla toimivista yrityksistä ja yhteisöistä voisi ottaa mallia.

Arja Karhumaa
Vuoden Huiput 2020 -ylituomari

Kuva: Eva-Liisa Orupold

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: