Arkisto

Kari Eilola

2018 Platinahuippu,

Jos minut päästettäisiin rodunjalostuksellisiin tehtäviin kehittämään täydellinen luova suunnittelija, niin lopputulema olisi kopio tämän vuoden platinistista Kari Eilolasta. Kari on harvinaislaatuinen yhdistelmä järjestelmällistä insinööriaivoa ja täydellistä propellipäätä. 

Vaikka Kari on maineensa niittänyt copywriterin tittelillä, hän on alamme taitavimpia strategisia suunnittelijoita. Hänellä on armoitettu kyky käsitellä monimutkaisia kokonaisuuksia, löytää olennainen ja tehdä vaikeasta helppoa. Muiden harhaillessa Kari toteaa: ”Näinhän tämä pitää tehdä”.  

Hänen käsittelyssään brändit ja yritykset löytävät aidosti uuden ja merkityksellisen kulman itsestään. Karin maailmassa valmisruoka muuttuu Äitien tekemäksi ruoaksi ja Sinä olet digitalisaatio.

Luovana suunnittelijana Kari on toisinajattelija: hänen kanssaan työtä tehdessään ei voi kuin ihailla sitä, kuinka hän pystyy kääntämään asiat päälaelleen, löytämään näkökulmia ja näkemään ideoita, joita muut eivät näe.

Kuten parhailla biisintekijöillä, Karilla on kirjoittajana oma tunnistettava käsialansa. Hän on loistava kirjoittaja, armoton tarinankertoja, mutta parhaiden suunnittelijoiden tapaan myös visuaalinen ajattelija ja kiteyttäjä.

Parhaimmatkaan ajatukset eivät näe päivänvaloa, jollei niitä osaa esittää oikein: Eipä hätää, Kari on myös esiintyjänä ensiluokkainen. Hän saa ihmiset kuuntelemaan ja uskomaan kuulemaansa.

Tässä kohtaa olisi hieno päästä murisemaan, että Kari on monen lahjakkaan ihmisen tavoin hankala. Mutta ei. Hän on herrasmies, joka jaksaa olla kohtelias niin puhelinmyyjälle kuin oikuttelevalle suunnitteluparillekin. Hän on vastuunkantaja, ja jos jonkun kanssa pitää joutua kuseen, niin mieluiten Karin kanssa. Pitkästä urastaan huolimatta hän on kaukana kyynisestä ja pikkupoikamaisen innostuva työstään. 

Kari on sivistynyt ihminen, joka nk. osaa syödä kenen tahansa pöydässä. Vastapainoksi hän osaa myös juoda missä pöydässä tahansa ja hän onkin itsensä likoon paneva viihdyttäjä ja olennainen osa perustamansa yrityksen Bob the Robotin yrityskulttuuria. 

Onnea suurmies Kari Eilola.

Anu Igoni
työystävä ja ystävä vuodesta 1996
Platinahuippu 2011

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: