Arkisto

Kim Koponen

2014 Vuoden Junior,

Wonder Boy


"Varmaan parempi Kim ettei kerrota niille sun ikää (silloin 19), ettei ne luule, et joku TET:iläinen kuvaa niiden brändifilkan.” - Ohjaaja Juho Konstig ennen Sanoma Magazinen palaveria.


Ennakkoluulottomasti parikymppisenä alalle tullut Koponen on itseoppinut rohkea lahjakkuus. Hänen taustansa löytyy lumilautailun, skeittauksen ja niiden kuvauksen parista. Uran alkutaipaleen tunnetuimpia töitä olikin Ponkes-skeittileffan kuvaaminen – Koponen toimi myös yhtenä kuvaajista palkitussa Finnsurf-dokumentissa.


Vuonna 1989 syntynyt DOP tuntee alan uusimman kamerateknologian ja soveltaa tätä tuntemusta raikkaalla tyylillä, josta viime vuosina on muodostunut tunnistettava Koposen tavaramerkki. Rohkean omaleimainen kuvaus on uudistanut paitsi mainoksia myös kymmeniä suomalaisia musiikkivideoita. 


Koposen kamera lipuu kauniin valaistuksen halki niin Stedicamin, Dronen kuin Mōvin avustuksella. Joskus kuvan sulavaan liikkeeseen riittää yksinkertaisesti skeittilaudalla rullaava tai 800:ssa metrissä valjaiden varassa roikkuva Kim. Viime vuonna Koponen kuvasi tuotantoyhtiönsä Pablo Filmsin kanssa muun muassa Finnairille ja Finavialle tuotetun Match Made in HEL -mainosfilmin, joka on kerännyt laajasti kansainvälistä huomiota.


Kun kilometrejä on karttunut, kuvaajalahjakkuus on ryhtynyt myös ohjaamaan filmejä useille yrityksille sekä artisteille. Kim ”Gushmann” Koponen on huikea ystävä, ammattilainen ja tulevaisuuden tähti, jonka lento on vasta aluillaan. Syytä tutustua. 5/5.


 


Anton Tammi & Juho Konstig
Työkaverit 
Pablo Films


 


Kuva: Kai Kuusisto

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: