Arkisto

Matti Vesanen, Juho Vesanen, Jenni Salonen, Joni Lindroos / Veli

2018 Vuoden Junior,

Erinomaisen luovan työn takana on ihannetapauksessa tiimi, jossa taidot täydentävät toisiaan, ja luottamus toisiin saa työn tason nousemaan uusiin korkeuksiin. Tällaisen tiimin kanssa on myös ihanteellista tehdä töitä.

Luova näkemys, kyky nähdä valon ja tilallisuuden leikki kiehtovana maalauksena eikä tuotannollisena haasteena, piiruntarkka tuotanto, syvä ymmärrys äänen ja grafiikan dynamiikasta ja se, että mitä luvataan, myös pidetään, on harvinainen kombinaatio. Tästä yhdistelmästä syntyy kaunista jälkeä.

Nuoresta iästä huolimatta Veli on ollut olemassa jo niin monta vuotta niin ammattimaisella tasolla, että olisi voinut käydä niin, että heidät epähuomioissa jätettäisiin palkitsematta. Mutta usean vuoden korkeatasoinen työskentely vie heitä koko ajan myös uusiin suuntiin, ja kädenjälkeen syntyy aina uusia ulottuvuuksia.

Ainutlaatuista on myös Velin asenne: älykäs ja kiinnostunut ote maailmaan ja ihmiseen, mutkaton ja kunnioittava suhtautuminen asiakkaisiin ja projekteihin. Keskittyminen, luominen ja viimeistely. Kyky nähdä asioita, joita ei ole olemassa, niin että niihin uskoo saumattomasti. Ja kaikki tämä niin, että työn tekeminen on myös hauskaa, ja tasa-arvoista.

Kiitos kaikki Veljet ja Siskot. Kiitos Juho ja Matti Vesanen, Joni Lindroos ja Jenni Salonen.


Päivi Häikiö
Vuoden Huiput 2018 -ylituomari

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: