Arkisto

Ritva Isteri

2019 Platinahuippu,

Hänen luova työnsä on täynnä tunnetta, elämää ja ideoita. Paljon ideoita. Niitä hän jahtaa. Kirjoittaa ylös ja esittelee muille. Ratkaisee ongelmaa. Konseptoi. Luo useita. Raakkaa armotta, mutta ruokkii tauotta. Ja kun ei ideoi, niin maalaa. Tai ehkä silloinkin. 


Ritva Isteri on poikkeuksellinen suunnittelija.


Häntä ei määritä vanhat meriitit tai kuljetut kilometrit. Hän ei vilkuile menneeseen, vaan tuijottaa herkeämättä uutta haastetta silmiin. Hänen menestyksensä perustuu rehellisyydelle työtä ja sen tekijöitä kohtaan. ­­­Hän aloittaa jokaisen suunnittelun ilman painolastia – tyhjältä pöydältä.


Miettikäämme hetki omaa työtämme. Kurkistetaan vaikka 35 vuoden päähän, siis vuoteen 2055. Uskotko näkeväsi siellä edelleen ensirakkautesi tähän työhön? Niin. Jos tällä alalla jotain voisi meille jokaiselle toivoa, niin olla kuin Ritva Isteri. Pysyä nälkäisenä uusille onnistumisille. Vastustuskykyisenä omille saavutuksilleen. Halukkaana innostamaan muita ympärillään. Niitä, jotka ovat tietämättään loistavia.


Ritva on strateginen ajattelija ja luova unelmoija. Hänelle luova työ on iloa, naurua ja happea, jota hengittää. Hän välittää laadusta. Häntä motivoi merkitys. Hänellä on tarkka silmä visuaaliseen kerrontaan, mutta myös ihmiseen – tunteisiin, ajatuksiin ja asenteisiin.


Tätä hän on tehnyt läpi viiden eri vuosikymmenen. Tästä kertovat töiden kaari ja ajattomat oivallukset uran varrelta. Ne kaikki sinivalkoisen lentoyhtiön ikoniset mainokset ympäri maailmaa. Ne universaalit emotionaaliset tarinat, kuten se yksi pienen poron kamppailusta päästä illaksi kotiin tai se kyläkokous talopalon takia, missä paljastuu keskinäisen vakuutusyhtiön idea. Puhumattakaan globaaleista puheenaiheista, kuten Sirkkaleipä. 


Ritva on tehnyt merkittäviä töitä merkittäville brändeille. Hän on rakentanut, uudistanut ja tehnyt niistä merkityksellisempiä ihmisille. Finnairista Fazeriin. Hartwall Novellesta Pauligin Presidenttiin. Oululaisen Reissumiehestä Valio Oivariiniin.


Hän on toiminut huipulla yli 35 vuotta, joista SEKissä täydet 20 vuotta. Hän on Cannes-palkittu. Omiensa joukosta valittu Annankadun Susi. Yksi Mad Women -liikkeen luojista. Mentori monelle ja esikuva meille kaikille. Hän, joka ansaitsee platinaa.


Onnea Ritva.


Mikko Martikainen
Työtoveri vuodesta 2005
Kaikkien työkavereiden ja asiakkaiden viestintuoja

Työhön osallistuneet henkilöt / tahot: